2009-08-19 12:02:24• hírek • Szatmar.ro

Szófiában kezd a Debrecen

A BL rájátszásának első mérkőzésére készül a Loki a Levszki otthonában.

A Debrecen immár egy (pontosabban, ha mérkőzések számát vesszük figyelembe, akkor két) lépésre áll attól, hogy beállítsa a Ferencváros „rekordját" és bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ehhez azonban túl kell lépnie a bolgár Levszki Szófián, ami korántsem egy teljesíthetetlen feladat. Igaz, nem is lesz sétagalopp.

Pedig 1974-ben az Újpest 7-1-es, 1991-ben a Ferencváros 7-3-as összesítéssel búcsúztatta a Levszkit az európai kupákból. Ám azóta az erőviszonyok megváltoztak, amit remekül érzékeltet, hogy a bolgárok a 2006-07-es szezonban bejutottak a BL csoportkörébe, míg magyar csapatnak ez csak az 1995-96-os idényben sikerült. A Levszki kerete azóta azonban jócskán kicserélődött, mindössze tíz játékos található meg a mostani keretben is.

Az idei kupaszereplést mindkét gárda a második selejtezőkörben kezdte. A Levszki az előző négy meccsen még gólt sem kapott - 4-0, 5-0 az andorrai Sant Julia valamint 0-0, 2-0 az azeri Baku ellen. Ezzel szemben a Debrecen, amelynek főleg az első körben jóval nehezebb dolga volt, idegenben szerzett góllal állította meg a svéd Kalmart (2-0, 1-3), majd két 1-0-ás sikerrel jutott túl az észt Levadia Tallinnon.

A bolgárok mestere szerint csapata máris célba ért, így senki ne várja tőlük, hogy nekimennek a Debrecennek. „Már elértük, amit akartunk, hisz vagy a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörébe bejutottunk. Nincs tehát veszíteni valónk, csak nyerhetünk. Éppen ezért nem kell rohannunk, nem esünk neki a magyaroknak. Türelmesnek kell maradnunk, agresszíven, de bölcsen és okosan kell futballoznunk.", mondta Ratko Dosztanics.

Hasonlóképpen gondolkodik a Debrecen is, akinek montenegrói válogatott kapusa, Vukasin Polekszics szerint a Levszki védői előszeretettel mennek fel a támadásokkal, ám annál nehezebben zárnak vissza, így a Lokinak főleg a kontrákra kellene építkeznie. „Nem adjuk fel saját stílusunkat. Védekezni kötelező, támadni muszáj. A győzelemnél azonban fontosabb a csoportkörbe jutás", nyilatkozta Czvitkovics Péter is.



A Debrecen játékosai a Levszki stadionjában edzenek fotó:dvsc.hu


Nehéz dolga lesz Juhász Rolandnak

További négy mérkőzést rendeznek szerda este, mely közül két találkozó érdemel kiemelt figyelmet. Az est rangadóján a Panathinaikosz az Atletico Madridot fogadja, míg az Olympique Lyon a belga Anderlechtet látja vendégül, amelyben Juhász Roland vélhetően a kezdőben kap lehetőséget.

A másik két párosításnak az egyértelmű esélyese a Salzburg (a Maccabi Haifa ellen) és a Zürich (a lett Ventspils ellen.)

Szerdai program:
Levszki Szófia-Debrecen
Panathinaikosz-Atletico Madrid (21.45, TVR1)
Olympique Lyon-Anderlecht
Salzburg-Maccabi Haifa
Ventspils-Zürich

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: